Spoločensko-náučný kvíz "Z každého rožka troška"

30. dubna 2008 v 16:39 |  Kvízy

SPOLOČENSKO-NÁUČNÝ KVÍZ - "Z každého rožka troška"

1.Ktorá rodinka je správna?
a) mačka, mačiak, mača
b) mača, mačka, kocúr
c) mača, maska, kocúr
2. Rosnička je
a) žaba
b) vták
c) ryba
3. Ktoré vtáky pomáhali rozprávkovej Popoluške?
a) sýkorky
b) holuby
c) vrany
4. Hlavné mesto Slovenska je
a) Bratislava
b) Košice
c) Banská Bystrica
5. Samec kozy je
a) baran
b) býk
c) cap
6. Divý austrálsky pes sa nazýva
a) mungo
b) bongo
c) dingo
7. Ako sa volá obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy?
a) Fašiangy
b) Turíce
c) Veľká noc
8. Koľko núl sa píše v čísle milión?
a) 9
b) 6
c) 5
9.Gunár je samec
a) kačice domácej
b) morky domácej
c) husi domácej
10.Ktorá farba prevažuje na vlajke Európskej únie?
a) žltá
b) zelená
c) modrá
11. Compact disc (CD) je
a) drevená doska, ktorá sa používa na krájanie cibule
b) disk, ktorý používajú športovci na hádzanie
c) hudobný nosič, z ktorého počúvame hudbu a používame ho aj na ukladanie a prenos
počítačových dát a súborov
12. Konverzácia je
a) rozhovor dvoch, alebo viacerých ľudí
b) uchovávanie potravín zaváraním
c) druh lúčnych koníkov
13. Ktoré jazero na svete je najhlbšie?
a) Ladošské
b) Titicaca
c) Bajkalské
Odpovede: 1.b, 2.a, 3.b, 4.a, 5.c, 6.c, 7.a, 8.b, 9.c, 10.c, 11.c, 12.a, 13.c
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama